Biskut Coklat Ceri Yang Banyak
⭐⭐⭐⭐⭐ 49 Penilaian | 39 Ulasan | 17 Gambar
Biskut coklat yang luar biasa bersama tart ceri kering pastinya menjadi kegemaran anda!
Bahan-bahan
⬜ 1 cawan tepung serba guna
⬜ ¼ cawan serbuk koko tanpa gula
⬜ 1 sudu teh serbuk penaik
⬜ ¼ sudu teh garam
⬜ ½ cawan mentega tanpa garam, dilembutkan
⬜ 1 cawan gula putih
⬜ 1 biji telur
⬜ 1 sudu teh serbuk kopi segera
⬜ 1 sudu teh estrak vanila
⬜ ¼ cawan cip coklat kurang manis
⬜ ¼ cawan cip coklat putih
⬜ 1 cawan ceri kering
Cara-cara
☑️ Langkah 1
Panaskan ketuhar sehingga 350 darjah F (175 darjah C).
☑️ Langkah 2
Gariskan dua loyang besar dengan kertas perkamen.
☑️ Langkah 3
Satukan tepung, serbuk koko, serbuk penaik, dan garam dalam satu mangkuk.
☑️ Langkah 4
Pukul mentega dan gula bersama dalam mangkuk besar dengan menggunakan pengadun elektrik pada tahap kelajuan sederhana tinggi sehingga tekstur adunan tersebut menjadi ringan dan lembut.
☑️ Langkah 5
Pukul telur, serbuk kopi, dan vanila ke dalam adunan mentega dan gula sebentar tadi sehingga sebati.
☑️ Langkah 6
Tukar kelajuan pada tahap yang rendah dan tuangkan campuran tepung. Pukul sehingga sebati.
☑️ Langkah 7
Masukkan cip coklat kurang manis, cip coklat putih, dan ceri kering ke dalam adunan tadi.
☑️ Langkah 8
Ambil sesudu daripada adunan tersebut dan letakkan dalam 2 inci di dalam loyang yang telah tersedia.
☑️ Langkah 9
Bakar dalam 10 hingga 12 minit untuk setiap kumpulan di dalam ketuhar yang telah dipanaskan, sehingga biskut benar-benar masak.
☑️ Langkah 10
Biarkan sejuk di atas loyang selama dua minit.
☑️ Langkah 11
Pindahkan biskut tersebut ke rak wayar sehingga sejuk sepenuhnya.
Fakta pemakanan
Setiap hidangan:
130 kalori; protein 1.6gm; karbohidrat 19.4gm; lemak 5.4gm; kolesterol 18.3mg; natrium 51.3mg.
RUJUKAN:
Allrecepis. (2020). Lots of Chocolate Cherry Cookies. Dicapai pada Disember 28, 2020 dari https://www.allrecipes.com/recipe/220024/lots-of-chocolate-cherry-cookies/
Bukti kehadiran minggu 10
No comments:
Post a Comment